Jurutera proses sangat mencabar - UMP, . (Penerbit UMP, 2011)
Pernah disenaraikan sebagai penerima Anugerah Dekan sebanyak dua kali dan menyandang jawatan sebagai Naib Pengerusi Persatuan Mahasiswa Kejuruteraan Kimia & Sumber Asli (CHEST), ternyata telah membuktikan Sharifah Natasha Syed Jaafar bukan sahaja seorang mahasiswi yang bijak dalam pembelajaran, malahan turut bergiat aktif di pentas kokurikulum juga.