Kolaborasi industri lonjakkan kecemerlangan UMP - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2015)
Kewujudan Universiti Malaysia Pahang (UMP) sejak 13 tahun lalu dapat memberi impak dan limpahan peluang penjanaan pendapatan melalui pertambahan kegiatan ekonomi seperti jualan makanan, sewaan rumah dan perkerjaan dan kepakaran penyelidikan yang ada di UMP telah turut memberi manfaat kepada pembangunan setempat.