Sukarelawan UMP kongsi kepakaran dengan masyarakat Tammalang - Muhammad Syarif Wira’I, Abd Razak (2017)
Seramai 35 orang mahasiswa terdiri dari pelbagai fakulti menjayakan program Global Student Outreach(GSO) @ Thailand 2017 anjuran Perwakilan Mahasiswa Kolej Kediaman (PEKA) 2 dan Sekretariat Generasi Siswa Sihat (GENESIS) bertempat di Kampung Tammalang, Satun,Thailand baru-baru ini.