UMP kumpul dana MyGift 1.8 juta untuk Endowmen Biasiswa Pelajar - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2016)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) meraikan warganya dalam meningkatkan produktiviti, kualiti kerja, keikhlasan sumbangan dan kecemerlangan perkhidmatan dalam merealisasikan dua agenda perdana iaitu inisiatif MyGift dan penarafan autonomi untuk UMP.