Manfaat hubungan IPTA-sekolah kluster - Abd Jalil, Borham (2012)
Kerjasama dalam bentuk Kluster Universiti dan Sekolah diwujudkan bagi menekankan konsep asas iaitu setiap institusi pengajian tinggi (IPTA) akan menjadi mentor atau payung kepada beberapa sekolah terpilih.