UMP tawar pelbagai program lepasan SPM - UMP, . (Penerbit, Berita Harian Sdn. Bhd., 2015)
Kuantan: Pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM) yang masih belum memilih institut pengajian tinggi (IPT) untuk menyambung pelajaran boleh hadir Hari Terbuka Universiti Malaysia Pahang (UMP), Gambang pada Isnin dan Selasa ini