Bangunkan kabin mesra alam - Laupa, Junus (Utusan Melayu (M) Berhad, 2014)
Kejayaan Prof. Dr. Datuk Dr. Rosli Mohd Yunus menghasilkan bata mesra alam G-brick atau bata hijau disusuli dengan inovasi seterusnya iaitu modular craft dan telah digunakan di kampus Universiti Malaysia Pahang (UMP).