Stockist Pos E-Commerce - Md Yunus , Mohd Sapi (UTeM, 2008)
Tajuk yang dicadangkan dan yang akan dibangunkan ini adalah berkenaan dengan pengurusan jualan product di stokis DCL. Cadangan kajian ini dijalankan adalah kerana pegurusan jualan sedia ada menggunakan kaedah tradisional iaitu secara manual yang menggunakan banyak masa untuk menjalankan sesuatu operasi.Satu perubahan dirasakan perlu memandangkan DCL adalah satu syarikat yang mendapat sambutan tinggi dikalangan ahlinya. Maka, atas sebab inilah satu perubahan dirasakan perlu ke atas pegurusan jualan produknya bagi memastikan pegurusan DCL terns lancar dan tidak menghampakan ahli mereka. Syarikat-syarikat seiringan yang lain seperti Am-way, CNI dan lain-lain lagi, telah pon menggunakan system bagi mengurus stokis-stokis mereka. Tujuan bagi projek ini adalah untuk menghasilkan satu system yang dapat membantu melancarkan pegurusan jual beli produk di stokes DCL.