PBL untuk pembangunan komuniti lestari - Othman, Hussain (Penerbit UTHM, 2009)
Apakah yang dimaksudkan dengan PBL? Bagaimanakah PBL boleh menyumbang kepada keberkesanan proses pembelajaran pelajar pada peringkat pengajian tinggi? Adakah masa yang sama PBL boleh menyumbang kepada usaha pembangunan masyarakat lestari? Semua soalan ini bakal terjawab di dalam buku ini. Selain itu, buku ini juga boleh memberikan maklumat yang sukar diperolehi oleh para pembaca yang berminat mengetahui pengalaman para penduduk menghadapi bencana banjir besar yang melanda negeri Johor pada akhir tahun 2006 dan awal tahun 2007.