Program lestari bahasa : melestarikan dan memartabatkan bahasa kebangsaan - Isa, Khairunesa (Dewan Bahasa dan Pustaka, 2013)
Penulisan artikel ini berkisar tentang kepentingan dan keperluan memartabatkan bahasa kebangsaan dalam era pembangunan hari ini. Perubahan yang berlaku dalam pembangunan ada di antaranya boleh memberi kesan kepada penggunaan bahasa kebangsaan yang terancam. Justeru, signifikannya penggunaan bahasa kebangsaan itu turut dinyatakan dalam Perlembagaan Persekutuan 1957.