Penyelesaian berkala persamaan pembeza York - Yaacob, Yusof (Faculty of Science, 1991)
Kertas ini memperihalkan perluasan persamaan pembeza York. Dalam bentuk asalnya persamaan pembeza York berbentuK lengah pemalar manakala dalam kertas ini lengah itu berqantung juga kepada keadaan sistem itu. Jika lengah itu besar maka vujud penyelesaian berkala