Teori-Teori Tingkah Laku Berisiko - Yahaya, Azizi (2010)
Artikel ini membincangkan tentang teori-teori tingkah laku berisiko di kalangan pelajar. Terdapat beberapa teori yang dapat menghuraikan tentang tingkah laku berisiko pelajar seperti teori pembelajaran social, teori behaviorisme dan teori analisis transaksional.