Pembangunan Perisian Berasaskanweb Bagi Tajuk .The Structure Of The Atom. Untuk Matapelajaran Kimia Tingkatan Empat (Kbsm) Dengan Menggunakan Animasi Berkomputer - Mohd. Said, Mohd. Nihra Haruzuan (2010)
Kajian ini adalah untuk membangunkan laman web ini berasaskan pembelajaran menggunakan animasi berkomputer dan menggunakan pendekatan pengajaran konstruktivisme mengenai tajuk Struktur Atom. Kandungan utama topik ini adalah menggunakan animasi berkomputer di dalam subtopik Jirim, Sruktur Atom, Isotop dan Kegunaannya dan Stuktur Elektronik Bagi Atom. Proses rekabentuk pula mengaplikasikan model ADDIE dan model ARCS. Laman web ini dibangunkan dengan menggunakan Microsoft FrontPage sebagai platform utama dan perisian sokongan seperti Macromedia Flash MX dan Adobe Photoshop CS. Diharapkan kajian ini dapat membantu para pelajar mengatasi masalah miskonsepsi dalam tajuk ini serta dapat dijadikan rujukan tambahan atau alternatif oleh para pelajar dan guru.