Model kemahiran ICT guru pelatih IPTA di Malaysia - Abdul Samad, Rahmad Shukor (ARAH PUBLICATIONS SDN BHD, 2008)

(untitled)
Perbincangan tentang kemahiran ICT dalam kalangan guru-guru pelatih menunjukkan betapa pentingnya kemahiran tersebut kepada guru-guru terutamanya dalam membantu proses pengajaran pembelajaran di sekolah. Ianya sesuai dengan matlamat Negara yang ingin menjadi sebuah Negara maju pada tahun 2020. Tanpa bantuan dan kerjasama yang erat dan ikhlas daripada pihak sekolah, khususnya guru-guru, hasrat untuk menjadi sebuah Negara maju tidak akan tercapai.