Pembangunan laman web bagi konsep asas pengaturcaraan menggunakan strategi pembelajaran berasaskan masalah - Mohamad Said, Mohd. Nihra Haruzuan (2011)
Kajian ini bertujuan untuk membangunkan laman web yang menyediakan ruangan pembelajaran konsep asas pengaturcaraan yang interaktif berasaskan strategi pembelajaran berasakan masalah (PBM). Bahasa penyampaian adalah Bahasa Melayu. Pembangunan laman web ini mengambil kira aspek pembelajaran pengaturcaraan berasaskan PBM, pembelajaran pengaturcaraan berasaskan web, isuisu reka bentuk laman web dan pemilihan elemen multimedia yang sesuai. Model pembangunan Hannafin and Peck telah digunakan sebagai garis panduan. Perisian pengarangan web Macromedia Dreamweaver 8 dan beberapa perisian tambahan seperti Adobe Photoshop CS2, Adobe Image Ready CS2 dan Macromedia Flash MX 2004 telah digunakan bagi menghasilkan laman web ini. Diharapkan laman web ini dapat membantu pelajar dalam pembelajaran konsep asas pengaturcaraan.