Kemahiran dalam menggunakan e-pembelajaran UTM - Ali, Mohd. Fadzli (Penerbit UTM, 2007)
Walaupun pembelajaran boleh berlaku dalam pelbagai kaedah tetapi pendekatan kaedah pembelajaran secara kumpulan kecil mempunyai kebaikan dari segi pencapaian kognitif, afektif dan psikomotor. Satu variasi daripada pembelajaran dalam kumpulan kecil ini adalah dikenali sebagai pembelajaran secara koperatif.