Falsafah pendidikan kebangsaan memperkasakan peranan Pendidikan Teknik Vokasional dan Pendidikan Khas - Nasri, Mohd. Sofi (2010)
Pendidikan khas memainkan peranan penting dalam membantu kanak-kanak yang luar biasa dalam menghadapi cabaran dalam pembelajaran sehinggalah memasuki alam pekerjaan. Latar belakang kurikulum pendidikan khas, kurikulum pendidikan khas, penilaian pendidikan khas dan integrasi antara pendidikan khas dengan pendidikan teknik vokasional di ketengahkan. Oleh itu, artikel ini mengkaji mengenai Falsafah Pendidikan Kebangsaan memperkasakan peranan Pendidikan Teknik Vokasional dan Pendidikan Khas.