Isu-isu Remaja Suka Melepak (Part 4) - Yahaya, Azizi (2011)
Kehidupan keluarga yang tidak terurus dengan baik juga merupakan antara faktor utama yang menyebabkan mengapa pelajar melepak. Keluarga yang tidak diurus dengan baik bukan sahaja berfokus kepada keluarga yang menghadapi perpecahan atau perceraian tetapi juga merangkumi keluarga normal yang tidak berfungsi dengan baik