Aggresif di Kalangan Remaja (Part 4) - Yahaya, Azizi (2012)
Dari aspek fizikal berlaku perubahan jasmani dan kematangan seksual untuk remaja. Dari segi sosialnya, wujud usaha untuk mencapai kebebasan daripada ibu bapa dan kebebasan untuk mencari identiti sendiri. Dari sudut undang-undang, remaja dikatakan berakhir pada umur 18-21 tahun apabila ia menjadi dewasa