Perkembangan emosi : Emosi remaja dan pembentukan konsep kendiri(Part 6) - Yahaya, Azizi (2011)
Remaja merujuk kepada satu peringkat perkembangan yang membawa seseorang daripada zaman kanak-kanak kepada zaman dewasa. Keremajaan merupakan satu jangka masa yang mencabar dalam perkembangan seseorang