Pengertian kecerdasan - Yahaya, Azizi (2011)
Pengertian kecerdasan adalah termasuk kebolehan untuk memperolehi pengetahuan, keupayaan untuk berfikir di dalam situasi yang kompleks dan kebolehupayaan untuk menyelesaikan masalah.