Kajian awal aplikasi e-dagang di kalangan Perusahaan Kecil dan Sederhana (PKS) bumiputera di Malaysia - A. Hamid, Abu Bakar (2005)
E-dagang merupakan pendekatan baru dalam bidang perniagaan yang menggunakan internet sebagai perantara untuk urusan perniagaan. Aplikasi E-dagang kini semakin dikenali dan popular bukan sahaja kepada warga internet tetapi kepada pengguna atau pelanggan yang biasa menggunakan internet.