Pentaksiran kerja kursus kemahiran hidup bersepadu - Abd Rahman, Mohd. Anuar (Faculty of Education, 2012)
Kajian diskriptif yang dijalankan adalah bertujuan mengenalpasti pengetahuan, kemahiran, sikap dan masalah guru dalam melaksanakan pentaksiran kerja kursus mata pelajaran Kemahiran Hidup Bersepadu. Data yang diperolehi dianalisa bagi mendapatkan frekuensi, peratusan, min dan ujian t. Hasil kajian menunjukkan tahap pengetahuan pentaksiran kerja kursus KHB dikalangan guru-guru KHB adalah tinggi manakala tahap kemahiran, sikap dan bentuk masalah menunjukkan tahap sederhana. Hipotesis kajian menunjukkan tiada perbezaan pengetahuan, kemahiran dan sikap antara guru KHB lelaki dengan guru KHB perempuan.