Mengantarabangsakan kurikulum pendidikan di institusi pengajian tinggi di Malaysia: satu cabaran - Mohd. Yusof, Sanitah (2006)
perangkat mata pelajaran dan program pendidikan yang diberikan oleh suatu lembaga penyelenggara pendidikan yang berisi rancangan pelajaran yang akan diberikan kepada peserta pelajaran dalam satu periode jenjang pendidikan.