Pelakuan agresif remaja - Yahaya, Azizi (Penerbit UTM, 2008)
Kajian ini cuba menentukan hubungan antara gaya keibubapaan dan salah laku pelajar yang dilakukan di sekolah rendah di daerah Johor Bahru. Bab ini membentangkan tinjauan literatur berkaitan dan kajian berkaitan. Bahagian literatur berkaitan membentangkan konsep, teori dan model yang berkaitan dengan kajian ini. Ini meliputi literatur tentang gaya keibubapaan dan perlakuan salah laku pelajar. Bahagian kajian berkaitan pula membentangkan dapatan-dapatan kajian lepas berkaiatan dengan kajian ini. Ini meliputi dapatan kajian tentang gaya keibubapaan dan perlakuan salah laku pelajar.