Teknologi maklumat siri III: multimedia, keselamatan data, dan Koridor Raya Multimedia (MSC) - Maarof, Mohd. Aizaini (Penerbit UTM, 2004)
Teknologi Maklumat atau lebih dikenali dengan singkatan IT (Information Technology) telah menjadi satu keperluan dalam kehidupan kita pada masa kini. IT merupakan alat utama dalam era maklumat kerana IT menjadi teras dalam komunikasi antara manusia dan pembekalan maklumat kepada masyarakat. Oleh itu, pengetahuan tentang IT adalah penting bagi membentuk masyarakat yang bermaklumat. Buku ini adalah buku yang komprehensif yang menggabungkan bahagian teori, iaitu topik-topik asas yang berkaitan dengan IT dan aplikasi yang biasa digunakan untuk kegunaan harian dan kemahiran IT. Bahagian teori yang dibincangkan mudah untuk difahami dan bahagian kemahiran pula menggunakan pendekatan langkah demi langkah yang mudah untuk diikuti.