Menjana minda kreatif & inovatif (siri perutusan tahun baru Naib Canselor 2011) - Ujang, Zaini (Penerbit UTM, 2011)
Buku ini ditulis membawa citra Perutusan Tahun Baru Naib Canselor 2011 yang diadakan pada 10 Januari 2011 Masihi bersamaan dengan 5 Safar 1432 Hijrah. Sebagai sebuah universiti yang sejak awal penubuhannya berpaksi mendaulatkan tradisi ilmu, UTM berusaha untuk mendokumentasi perancangan tahunan, pelan strategik dan ucapan penting untuk dijadikan rujukan. Buku ini juga diharapkan dapat menjadi pedoman dan panduan kepada seluruh warga UTM untuk merancang proses kerja dan memantau pencapaian sepanjang tahun 2011 M/1432 H.