Mekanik bendalir: untuk kejuruteraan awam - Mohd. Noor, Fatimah (Penerbit UTM, 1991)
Isi kandungan buku ini merangkumi latar belakang asas tentang Mekanik Bendalir. Ia sesuai digunakan oleh individu-individu sebagai rujukan, penyingkapan semula dan juga sebagai pengenalan sebelum pembelajaran lanjutan dalam bidang Hidraulik Kejuruteraan Awam. Contoh-contoh penyelesaian masalah Mekanik Bendalir dimuatkan dalam setiap bab sebagai tunjukajar dan pengukuhan kefahaman pelajar mengenai bidang tersebut.