Pengukuran dan transduser - Abdul Rahim, Ruzairi (Penerbit UTM, 1999)
Pengukuran dan tranduser ialah elemen penting dalam bidang teknologi. Justeru itu, ia merupakan sebahagian keperluan pembelajaran dalam jurusan teknologi bagi ijazah pertama, diploma dan juga sijil. Pengukuran dan transduser menerangkan tentang teknik pengukuran, teori serta aplikasi transduser secara mendalam supaya mudah difahami oleh pelajar. Buku ini sesuai digunakan sebagai bahan rujukan utama untuk pelajar dalam jurusan Kejuruteraan Kawalan dan Instrumentasi, Mekanikal, Elektrik/Elektronik dan Kimia. Ia juga sesuai untuk jurutera dan juruteknik yang terlibat dalam bidang ini.