Geologi untuk jurutera awam - Abdul Karim (Penterjemah), Khairuddin (Penerbit UTM, 1998)
Teks pengenalan ini telah disemak secara menyeluruh dengan mengambil kira komen–komen daripada pembaca–pembaca edisi pertama. Dengan ingatan bahawa pelajar–pelajar sarjana muda kejuruteraan awam adalah pembaca utama, Dr. Gribble telah membuat perubahan–perubahan penting berikut, di antaranya: satu bahagian baru baru mengenai regolitos, telah menambah kepada maklumat–maklumat mengenai mineral–mineral perubahan (khususnya, lempung–lempung), perlakuan secara lebih moden batuan sedimen dan metamorf, perbincangan lebih lanjut keping dalam rangkakerja yang lebih bersepadu mengenai tektonik keping, penyemakan dan pengemaskinian secara menyeluruh bab mengenai ciri–ciri kejuruteraan batuan dan agregat, dan perbincangan mengenai masalah pembuangan sisa nuklear.