Analisis getaran edisi kedua - Abd. Rahman, Roslan (Penerbit UTM, 1994)
Buku ini mengandungi beberapa bab iaitu kandungan: kata pendahuluan, kata pendahuluan kepada edisi pertama, senarai simbol, bab 1 pengenalan, bab 2 getaran bebas tak teredam untuk sistem darjah kebebasan pertama, bab 3 getaran bebas teredam untuk sistem darjah kebebasan pertama, bab 4 getaran paksa harmonik untuk sistem darjah kebebasan pertama, bab 5 keadaan daya dan sambutan umum, bab 6 alat ukuran getaran, bab 7 sistem dua darjah kebebasan, bab 8 sistem berbilangan darjah kebebasan, bab 9 analisis berangka untuk sistem-sistem parameter tergumpal, bab 10 getaran untuk sistem-sistem berterusan, bab 11 teknik-teknik komputer di dalam analisis getaran, lampiran a matriks, lampiran b terbitan persamaan-persamaan lagrange, lampiran c unit-unit dan nilai-nilai dimensi, jawapan kepada masalah-masalah terpilih, cadangan rujukan-rujukan serta indeks.