Lukisan kejuruteraan : panduan asas - Daud, Mohd. Fadzil (Penerbit UTM, 2000)
Buku ini dikarang hasil dari pengalaman penulis dalam mengendali kursus kejuruteraan khususnya dalam mata pelajaran Lukisan Kejuruteraan di beberapa fakulti di Universiti Teknologi Malaysia. Memandangkan sumber rujukan adalah terhad, penulis telah bekerjasama mengumpul bahan kuliah untuk menghasilkan buku yang mengandungi penerangan, contoh dan lengkap dengan latihan untuk memenuhi keperluan pelajar dalam memahami Lukisan Kejuruteraan. Buku ini sesuai digunakan di peringkat Sekolah, Institusi Kemahiran dan Institusi Pengajian Tinggi dalam mengenengahkan pengetahuan kejuruteraan kepada pelajar. Malah buku ini dapat dijadikan panduan kepada pelajar bukan aliran kejuruteraan untuk mempelajari lukisan kejuruteraan secara lebih berkesan.