Lukisan kejuruteraan: buku kerja 2 - Mainal, Mohd. Ramzan (Penerbit UTM, 1990)
Buku-buku ini telah dikarang untuk keperluan pembelajaran dari peringkat sekolah menengah hingga ke peringkat pusat pengajian tinggi. Buku ini juga bersesuaian dengan piawaian BS 308 dan kesemua dimensi adalah dalam kiraan metrik. Pengarang berjaya menggunakan kaedah dan pendekatan yang amat berkesan. Pelajar dapat memberi perhatian dan tumpuan terhadap penyelesaian masalah dengan tiada perlu lagi melukis semula soalan yang diberikan itu. Buku ini amat berguna dan perlu dimiliki oleh tiap-tiap pelajar yang mengikuti kursus kejuruteraan.