Pengenalan penerbangan edisi ketiga - Abd. Wahab, Abas (Penterjemah) (Penerbit UTM, 1995)
Buku ini mengandungi beberapa bab iaitu kandungan, jurutera kaji terbang yang pertama, pemikiran asas, atmosfera piawai, aerodinamik asas, lelayang angin, kepak dan lain-lain bentuk aerodinamik, unsur-unsur gayalaku pesawat terbang, prinsip kestabilan dan kawalan, kaji angkasalepas, rejangan, kenderaan hipersonik.