Dimensi antarabangsa tabiat organisasi - Bahari, Ahamad Zaidi (Penterjemah) (Penerbit UTM, 1998)
Buku ini mengandungi beberapa bab iaitu kandungan, bahagian i kesan budaya ke atas organisasi, bab 1 budaya dan pengurusan, strategi dan budaya sejagat, pengurusan rentas-budaya, organisasi sejagat lawan organisasi domestik, bab 2 adakah perbezaan budaya mempengaruhi organisasi?, perilaku kerja berbeza merentasi budaya, adakah organisasi semakin serupa?, budaya organisasi dan budaya kebangsaan, ringkasan, bab 3 berkomunikasi merentasi halangan budaya, komunikasi rentas-budaya, salahtanggapan rentas-budaya, salahtafsiran rentas-budaya, salahpenilaian merentas-budaya, bahagian ii mengurusa kepelbagaian budaya, bab 4 senergi budaya, budaya tak nampak: strategi-strategi untuk mengenal pasti budaya, sinergi budaya, ringkasan, bab 5 kumpulan-kumpulan pelbagai budaya, mengurus tenaga kerja pelbagai budaya, pelbagai budaya domestik, kumpulan kerja: organisasi dalam mikrokosma, jenis-jenis kepelbagaian dalam kumpulan,, bab 6 kepemimpinan, motivasi dan membuat keputusan rentas budaya, kepimpinan, motivasi, membuat keputusan, ringkasan, bab 7 berunding dengan orang asing, berunding di peringkat antarabangsa, perundingan yang berjaya: perunding, situasi dan proses, proses perundingan, taktik-taktik perundingan, bahagian iii mengurus pengurus-pengurus global, bab 8 peralihan rentas-budaya: kemasukan dan kepulangan semula pegawai dagang (ekspatriat), kemasukan ke rentas-budaya.