Bahasa pengaturcaraan C++ - Stroustrup, Bjarne (Penerbit UTM, 1997)
Di sini rujukan jitu dan panduan kepada bahasa pengaturcaraan C++ yang direka bentuk dan digunakan oleh penulis Bjarne Stroustrup. C++ adalah hasil daripada kajian dan uji kaji beberapa tahun di Makmal AT&T Bell untuk mencari pengganti kepada C. Ia digunakan dalam kebanyakan projek di Makmal AT&T Bell. C++ adalah superset C yang mengekalkan kecekapan dan nota mudah C di samping fasiliti untuk menyemak taip, mengabstrak data, operator beban lampau, dan pengaturcaraan orientasi objek. Buku ini mengandungi bahan tutorial dan penerangan yang penting bagi mereka yang amat berminat untuk belajar C++ dan menyiapkan sesuatu projek. Teks ini ditujukan untuk pelajar sains komputer dan pengaturcara profesional yang berkeinginan belajar tentang perkembangan mutakhir bahasa pengaturcaraan C.