Matematik teknologi - Abdul Manaf, Nur´Azah (Penerbit UTM, 1998)
Buku ini mengandungi beberapa bab iaitu kandungan, prakata, bab 1 hubungan aljabar, hukum dan operasi bagi eksponen, radikal dan logaritma, persamaan eksponen dan logaritma, persamaan linear dan kuadratik, ketaksamaan, bab 2 fungsi dan graf, domain dan julat, fungsi gubahan dan fungsi songsang, fungsi polinomial, bab 3 janjang dan siri, janjang aritmetik, janjang geometri, teorem binomial, bab 4 sistem koordinat, sistem koordinat cartesian, sistem koordinat kutub, soalan dan penyelesian, bab 5 matriks,, penambahan matriks, pendaraban skalar dengan matriks, pendaraban matriks dengan matriks bab 6 sistem persamaan linear, penyelesaian sistem persamaan linear, kaedah matriks songsang, persamaan homogen, bab 7 vektor, aljabar vektor, pendaraban skalar dan pendaraban vektor, persamaan garis dan satah, bab 8 nombor kompleks, operasi nombor kompleks, tafsiran geometri dan modulus nombor kompleks, bentuk kutub bagi nombor kompleks, bab 9 keratan kon, parabola, elips, hiperbola, jawapan kepada latihan terpilih, bibliografi, indeks.