Spektrometri jisim: prinsip dan teknik - Sanagi, Mohd. Marsin (Penerbit UTM, 1999)
Buku ini menerangkan prinsip, instrumentasi asas dan pentafsiran spektrum jisim. Pengolahan data spektrometri jisim dan contoh penggunaan teknik ini juga diberikan. Ia sesuai untuk para pelajar peringkat tinggi, khususnya pelajar yang mengikuti kursus kimia dan instrumentasi, serta para saintis dan penyelidik dalam bidang yang berasaskan kimia.