Satu kaedah persamaan kamiran untuk pemetaan konformal berangka bagi rantau peluaran - Razali, Mohd. R.M (Jabatan Matematik, Universiti Teknologi Malaysia, 1996)
Satu kaedah berangka diterangkan untuk pengiraan berangka pemetaan konformal daripada rantau luaran lengkung Jordan tertutup kepada rantau luaran cakera unit. Kaedah berangka ini adalah berasaskan sebuah persamaan kamiran sempadan yang mirip kepada persamaan kamiran Kerzman-Stein untuk pemetaan rantau dalaman. Beberapa contoh lazim menunjukkan bahawa keputusan berangka yang berketepatan tinggi boleh diperolehi untuk lengkung yang licin.