Kesan suhu terhadap kandungan lembapan dan asid lemak bebas isirong kelapa sawit - Mohd. Yusoff, Mohd. Rashid (Universiti Pertanian Malaysia, 1990)
Pengaruh suhu terhadap kandungan lembapan dan kandungan asid lemak bebas (ALB) isirong kelapa sawit ketika dalam storan telah dikaji. Keputusan menunjukkan kandungan lembapan dan ALB isirong dapat dikawal pada tahap yang diperlukan ketika di dalam suhu storan yang terkawal jika dibandingkan dengan keadaan isirong yang terdedah kepada persekitaran (suhu ambient).