Perkembangan awal kognitif - Jasmi, Kamarul Azmi (2012)
Berdasarkan buku Raising Kids in the 21st Century (Early Cognitive Growth) dapat dilihat bagaimana ibu bapa perlu mendidik anak-anak kecil sejak dilahirkan sehingga lingkungan 1 hingga 2 tahun. Selain itu, cara untuk menguruskan tumbesaran anak-anak dan memahami perwatakan mereka yang sukar dijangkakan. Buku ini juga menjelaskan perbezaan antaracara layanan terhadap anak-anak dari segi perspektif Islam sendiri.