Penggunaan CD al-Hadist dalam pengajaran dan pembelajaran Pendidikan Islam - Jasmi, Kamarul Azmi (2004)
Salah satu aplikasi yang banyak membantuk bakal guru dalam bidang Pendidikan Islam ketika proses pengajaran dan pembelajaran ialah penggunaan Ensiklopedi Hadits - Kitab 9 (Imam seperti yang ditunjukan dalam Gambar 1) dalam pengajaran dan pembelajaran (P&P). Artikel ini akan cuba mengupas penggunaan CD al-Hadith ini agar para pelajar dapat menggunakannya dengan baik untuk persediaan P&P Pendidikan Islam.