Memperkasakan kepustakaan dalam Pendidikan Islam dan Pengajian Islam di Malaysia melalui perantaraan penggunaan Perisian Endnote - Jasmi, Kamarul Azmi (2014)
Kerta kerja ini membincangkan secara khusus penulisan akademik dan penggunaan perisian Endnote dalam tulisan akademik tersebut. Faedah penggunaan perisian Endnote dari penjimatan masa, kosong silap dalam penulisan rujukan, perancakan pembinaan kepustakaan dalam bidang Pendidikan dan Pengajian Islam, dan peningkatan profesionalisme para pensyarah dan para pelajar pelajar dalam bidang dalam penulisan. Turut dikupas secara mendalam dalam kertas kerja ini ialah penghuraian cara pamasangan Endnote, pengendaliannya, dan pengubahsuaiannya berdasarkan gaya rujukan dalam penulisan akademik khususnya di Fakulti Tamadun Islam, Universiti Teknologi Malaysia dan umumnya dalam bidang Pendidikan Islam dan Pengajian Islam di Malaysia.