Gugatan akidah: reda dengan kekafiran - Suliman, Muhammad Qutaibah (2015)
Tajuk yang dibincangkan dalam penulisan ini ialah mengenai perkara yang boleh merosakkan akidah seseorang Muslim sama ada dalam sedar atau tidak sedar. Selain itu reda dengan kekafiran ialah menerima sesuatu dengan hati terbuka dan mengizinkan kepada sesuatu itu untuk berlaku tanpa ada persoalan. Meredakan sesuatu perkara sama ada yang baik atau buruk dalam situasi yang tertentu. Seterusnya, kafir pula dimaksudkan dalam bahasa Arab kafir bermaksud orang yang menyembunyikan atau mengingkari kebenaran dalam sesuatu keadaaan. Kafir juga digunakan kepada orang Islam yang mengingkari nikmat Allah. Reda dengan kekafiran boleh dijatuhkan kepada kekafiran dalam dua bentuk keadaan. Pertama ialah tidak mengkafirkan orang kafir. Kedua, tidak mengkafirkan orang Islam yang mengikuti upacara ibadat fahaman yang bukan Islam.