Bab 13: Penyelesaian masalah - Yahaya, Azizi (PTS Publication, 2005)
Perbincangan di dalam tugasan yang diberi ini akan menyentuh secara detail dan anatikal berkaitan perkara penting di bawah tajuk “Penyelesaian Masalah atau Problem Solving”. Perbincangan ini akan menyentuh beberapa tajuk utama iaitu definisi penyelesaian masalah, penyelesaian masalah dari perspektif Thorndike, John Dewey, dan ahli Psikologi Gestlat. Perbincangan ini juga membicarakan pendekatan terkini atau kontemporari dalam menyelesaikan masalah, faktor-faktor yang menghalang penyelesaian masalah, pengetahuan pakar dalam penyelesaian masalah dan meningkatkan keupayaan menyelesaikan masalah.