Penjanaan personalization feedback dalam pembelajaran berasaskan web - Mailok, Ramlah (2008)
Maklum balas merupakan satu elemen yang penting dalam mana-mana pembelajaran. Dalam pembelajaran menerusi web, maklum balas memainkan peranan yang amat penting dalam menentukan hala tuju seseorang sama ada dalam pengujian maupun penilaian sesuatu tugasan. Ia menyediakan maklumat kepada pelajar atau pendidik untuk panduan selanjutnya dan seterusnya memotivasikan seseorang untuk terus berinteraksi dengan sistem. Dalam kertas kerja ini, objektif utama ialah mengenalpasti tahap atau jenis maklum balas yang bersesuaian dengan keperluan dan tahap pelajar serta mengemukakan cadangan kesesuaian maklum balas dalam persekitaran pembelajaran berasaskan web.